PAS-Melder gezocht

April 2023

 

Project: Legaliseren PAS-melder

Context

De Nieuwe Denktank is bezig met een vervolgproject naar aanleiding van het stikstofrapport dat zij eerder uitbracht. 

De werkgroep wil (en kan) aantonen dat de (meeste) PAS-melders probleemloos gelegaliseerd kunnen worden, zonder dat er ‘stikstofruimte’ voor nodig is, enkel met een administratieve handeling, en gebaseerd op de wetenschappelijke uitgangspunten van de overheid (RIVM, TNO, PBL) zelf.  

De reden dat De Nieuwe Denktank dat zelf wil gaan doen is simpel. De overheid gaat er zelf niet mee komen, ook niet na de recente verkiezingsuitslag. Technische dingen worden bedacht door LNV en die zijn er duidelijk ook niet naar op zoek.

Het juridische en wetenschappelijke voorwerk is gedaan. De Nieuwe Denktank is nu op zoek naar een PAS-melder, die bereid is mee te werken aan dit project en een vergunning / legalisatie aan wil vragen. Mocht de provincie dan zo’n vergunning niet willen verlenen (of dat ze wel de vergunning verlenen en MOB of een andere partij tekent bezwaar aan) dan kan De Nieuwe Denktank in bezwaar/beroep/hoger beroep en de zaak aan de rechter voorleggen. Normaal staan daar alleen MOB en een provincie (of LNV), dus ze krijgen per definitie een heel eenzijdig beeld. Dit is een goede kans om ook de andere kant te laten horen binnen de rechtspraak. 

Kosten van de aanvraag, deskundigen en de procedures zijn voor rekening van De Nieuwe Denktank.

Wie zoeken we precies? 

De Nieuwe Denktank is op zoek naar een PAS-melder die mee wil werken aan legalisatie. Idealiter voldoet u aan de volgende voorwaarden:

  1. U ben eigenaar van een niet al te intensief bedrijf;
  2. U bent bereid om tegen de overheid te procederen (en lijdt daar emotioneel niet onder);  
  3. U heeft bij voorkeur een zo klein mogelijke depositie (< 0,3 mol/ha/jaar);
  4. Uw bedrijf heeft bij voorkeur slechts depositie op 1 natuurgebied.

Interesse?

Voldoet u aan hierboven gemelde voorwaarde en vindt u het niet vervelend om tegen de overheid te procederen? Neem dan contact op met Quinten Pluymaekers

Vanzelfsprekend zal de DND-werkgroep, voordat iemand besluit wel of niet mee te doen aan dit project, eerst uitgebreid kennismaken en de plannen en de werkwijze gedetailleerd toelichten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *