13 oktober | Geldrop

In samenwerking met KBO-Brabant, zelfstandige belangenvereniging van 120.000 senioren, organiseert De Nieuwe Denktank op verschillende plaatsen in Brabant 4 debatbijeenkomsten.

Pensioenen, stikstof, energie, koopkracht, wonen, zorg. Stuk voor stuk grote maatschappelijke vraagstukken die nauwelijks ter sprake komen in het democratisch debat, terwijl de impact ervan op het dagelijks leven van mensen groot is. De afstand tussen ‘beleidswerkelijkheid’ en praktijk is groot op die thema’s. Wie niet meepraat of meebeslist, ziet zijn belangen vaak niet goed behartigd. Maatschappelijk draagvlak en vertrouwen zijn ver te zoeken.

De verweesdheid in de samenleving; de wijze waarop grote stelselherzieningen zoals die van ons pensioen worden doorgevoerd; de rol van de media; de rol van het maatschappelijk middenveld. Aan een breed gedragen agenda voor Nederland is meer dan ooit behoefte, hoe komen we daar?

Sprekers zijn onder andere Ton Verlind, journalist, oud-eindredacteur van KRO \’s Brandpunt en auteur van Een schitterende slangenkuil over zijn ervaring met 50 jaar journalistiek, Rob de Brouwer, macro-econoom en auteur van tal van boeken op het gebied van pensioen, Quinten Pluymaekers, jurist en co-auteur van DND onderzoeksrapport Stikstof: Van technocratische tunnelvisie naar realistisch rentmeesterschap en andere DND werkgroep leden. 

Praktische informatie: 

De bijeenkomsten vinden plaats van 19.30 tot 22.00 uur, inloop vanaf 19.00 uur:

Locatie: Weeffabriek, Molenstraat 23, Geldrop.

Deelname is gratis voor leden, niet-leden en pers. 

Vooraf aanmelden is een vereiste en dat kan via deze link of door te bellen naar KBO-Brabant (073) 644 40 66.

Klik hier om het hele interview te lezen dat DND had met KBO-Brabant. Verschenen in het KBO-Brabant Leden Magazine ONS, oktober 2022.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *